Færøske kager

De Færøske damer er helt unikke til at lave kager og det kan varmt anbefales og smage dem.
Følgende opskrifter har jeg smagt og som min svigerfar altid sagde de smager himmelsk.  

 

Billedet indeholder sandsynligvis: mad

Færøsk kanel kage

400 gr. sukker
400 gr. farin
800 gr. mel
250 gr. margarine smeltet
8 tsk kanel
4 tsk natron
1 liter kærnemælk

Alt piskes sammen og hældes i en stor bradepande. Husk at si melet.

Bages  med 200 grader midt i ovnen i alt 35 minutter

Når kages er bagt færdig kommes følgende ovenpå:

pisk alt sammen.

500 gr. flormelis
100 gr. smeltet margarine
1 tsk. kanel
1 tsk farin
1 tsk pulverkaffe blandet med ca en dl kogt vand.

alt dette bliver meget flydende.

Kagen smager bedst når den er kold

_____________________________________________________________________________

 

Denne smager himmelsk. Vi fik denne da vi var på Færøerne.

1/4 liter fløde
ca. 200 gr. cremefraiche fx. 18 procent.
ca. 200 gr. cremefraiche fx 5 procent.
En pose makroner
En dåsefrugt mandariner eller fersken eller …
En pose maltesers. (helst crunsh)
Først  knuses makronerne og kommes derefter i en dyb skål. Dåsefrugten skæres i stykker og kommes derefter over makronerne. Maltesers knus i små stykker og kommes over makronerne og dåsefrugten. Fløden piskes og derefter blandes cremefraichen i fløden og kommes derefter i fadet.
Fløden må ikke blive tynd.
Den 18 og 5 procent cremefraiche kan erstattes med fx 36 og 18 procent eller…
Den smager også godt dagen efter

____________________________________________________________________________

 

16903_121365014711376_579570663_n[1]

Denne fik vi til en skøn Færøsk aften her i Danmark:
– makroner
– creme fraich
– chokolade
– fløde
– fx æblegrød eller abrikosgrød

_____________________________________________________________________________

 

555345_205729339573295_1115056340_n[1]Denne fik vi til en Færøsk aften af nogle skønne personer
4 æg og 200 gr. sukker piskes.
Smøres på bagepapir ovalt x2.
Bages 160 grader i ca. 60 minutter (har bagt dem i 50 minutter men hold øje med dem) i varmluft og på midterste rille.
En 1/2 liter fløde piskes og deri puttes 4 æbler som skæres i stykker og 1/2 liter cremefraice må ikke være en flydende masse og kommes imellem de to afkølede bunde.
karamelsauce: 1/2 liter fløde koges op med 1 spsk vaniliesukker og 200 gr. formelis (koges tyk) og hældes over.

______________________________________________________________________________

 

Rúgdrýlur (denne opskrift er fra da jeg gik i folkeskolen oppe på Færøerne)
400 gr. av rugi
400 gr. av hveiti
1 pk av bakipulvuri
1/2 l. av mjólk

1. Knoga alt væl saman og ger tveir drýlar burturúr.
2. Heita pannuna og brúnka drýlarnar á henni
3. Heita bakarovnin 200 grader u.l.  og legg teir brúnkadir drýlarnar inn í heitan ovn og baka teir í 35 minutter

_____________________________________________________________________________

 

imag3265_1

Færøske pandekager:
4 æg, 200 gr. sukker, 150 gr. smeltet margarine, 5 dl mælk, 1 tsk natron, 400 gr mel.

 

 

______________________________________________________________________________

 

13516684_597963257051547_449308895538910916_n1

50 gr. smør
100 gr. chokolade
3 mars
1 dl mørk sirup.
130 gr. rice krisp

bland det hele sammen undtagen rice krisp i et vand band. Når det er smeltet rør det sammen med rice krisp. Sæt det på køl i 1/2 time

250 gr fløde piskes. 4 spsk creme fraiche 36 procent og 2 spsk creme fraiche 18 procent blandes i fløden og røres rundt sammen med vanilisukker. Kom det ovenpå rice krisp

Pynt med forskellige frugt

_____________________________________________________________________________

 

opskrift på tobleronefad.
brunfarin marengs:
Pisk to æggehvider stive og pisk derefter 50 gr af brunfarin og 100 gr sukker deri. tegn en bund på bagepapir og bag i 1/2-2 timer ved 120 grader.
råcrem:
2,5 dl piskefløde.
2 pastoriseret æggeblommer
3 spsk flormelis
100 gr toblerone
Rør æggeblommerne og flormelis godt sammen. Smelt toblerone og rør det deri. Pisk fløden og rør det sammen.
Chokoladesovs:
1 spsk fløde
50 gr. toblerone
fremgangsmåde:
knus brunfarin marengs i det fad. Kom råcrem over. Pynt med forskelligt frugt. til sidst pynt med chokolade sovsen

_____________________________________________________________________________

 

opskrift på Oreo lagkage.
1 pk Oreo kiks
200 g flødeost naturel
200 g smør (stuetempereret)
350 g flormelis.
ca. 1 dl mælk
2 tsk vaniljepulver
2 chokolade lagkagebunde
evt. 1 pk Oreo kiks til pynt

Kom Oreo i en plasticpose, og knus dem med en kagerulle, eller hak dem i helt små stykker med en skarp kniv. Stil dem til side.

Pisk smør og flødeost luftigt, og pisk så flormelissen i lidt ad gangen.

Pisk mælken i lidt ad gangen, indtil cremen har den ønskede konsistens.

Pisk til sidst vaniljepulver i, og bland de knuste Oreos i.

Læg en chokoladelagkagebund på et kagefad, og smør lidt under halvdelen af Oreo cremen ud over den. Læg den sidste bund ovenpå, og smør resten af cremen ud over hele kagen.

Knus evt. en ekstra pakke Oreos groft, og fordel dem på toppen af kagen.

______________________________________________________________________________

23244225_842649665916237_5966884915370561697_n[1]

 

Opskrift:

4 æg
380 gr sukker
200 gr smeltet margarine
500 gr mel
5 tsk bagepulver
3 tsk vaniliesukker
2,5 dl mælk

rør alt sammen og bag ved 175 grader i 25 minutter

 

Ovenpå kage:
2 tsk vanilieskukker
200 gr smør
100 gr flormelis
dette røres sammen og blandes med færdig pisket 1 pakke kagecrem. Kommes ovenpå kagen når den er kold. Derefter rives marzipan over kagen.

Jeg opbevarer kagen i køleskabet.

______________________________________________________________________________

22140851_827390620775475_1325790501327698874_n[2]

 

Opskrift:

1  pakke kirsebærsovs
1/2 liter fløde
4 spsk. cremefraiche (det skal være over 5 procent)
1/2 tsk. flormelis
1/2 tsk vaniliesukker
pakke makroner.

Bland alt sammen. Pisk fløden meget stiv. Kom cremefraichen, flormelisen og vaniliesukker i. rør det sammen og kom det ovenpå.

 

 

_____________________________________________________________________________

 

IMAG5248

cornflakes konfekt

smelt ved meget svag varme det chokolade som du kan undvære.
Når det er smeltet så kom cornflakes heri så meget indtil alt chokolade har farvet cornflaksen. Der skal ikke være mere chokolade i bunden alt skal være på cornflakesen.

Tag en teske og anbring indholdet på et stykke bagepapir.

Når det er tørret er de færdig til at servere.